Personalització de l'entorn

En aquest capítol es veurà:

  • com accedir al nostre perfil,
  • com introduir noves dades o bé modificar les existents,
  • com consultar el perfil de col·legues del curs.

Què és el perfil?

Qualsevol dels participants en un curs d'ISPC en xarxa, tant si és el tutor/a com l'alumnat, disposa del seu perfil entès com una targeta de presentació on, si no es modifica, es mostren les dades bàsiques com el nom, els cognoms, el darrer accés al curs, la població…

Bona part d'aquestes dades s'han introduït a l'hora de formalitzar la inscripció al curs i algunes són totalment modificables i personalitzables: vosaltres podeu acabar de decidir què voleu mostrar i què no del vostre perfil.

Quan es parla d'accedir al perfil s'ha de tenir present que:

  • Podeu accedir al vostre perfil
  • Podeu accedir al perfil d'algun/a altre/a company/a del curs o bé al del nostre/a tutor/a.
  • Únicament podreu realitzar alguns canvis sobre les vostres dades.

Respecte als vostres companys, només podreu consultar la informació introduïda i que ells i elles, en exercici del seu dret a l'autodeterminació informativa, hagin decidit que vegem.

Per accedir al vostre perfil o al dels vostres companys, existeixen diferents camins i tots ells us porten a la mateixa pantalla.

Les dades que apareixen al vostre perfil per defecte són dades bàsiques que heu proporcionat per tal de formalitzar la vostra inscripció al curs. Ara bé, us pot interessar poder modificar aquesta informació o bé afegir-ne de nova.

Recordeu que només podeu modificar el vostre propi perfil i que no podeu alterar els perfils dels vostres companys. La protecció de les dades de caràcter personal és un dret fonamental protegit per l'art. 18.4 de la Constitució espanyola i la Llei Orgànica de Protecció de Dades de Caràcter Personal. Vosaltres decidiu, en conseqüència, quines dades personals voleu mostrar en aquest entorn enllà del vostre nom i cognoms que són obligatoris per al bon funcionament del curs.

Com s'accedeix i es modifica el perfil personal?

  1. Heu de desplegar les opcions que trobareu a l'angle superior de qualsevol pàgina d'ISPC en xarxa just al costat del vostre nom i cognom.
    • Versió ordinadors
      Accés perfil ordinadors
    • Versió dispositius mòbils
      Accés perfil dispositius mòbils
  2. Al desplegable que se us obre a sota del vostre nom, trieu Perfil.
    Accés edició perfil des del desplegable
  3. En primer lloc, accedireu a una pantalla que us permetrà fer una vista prèvia de la informació que es mostrarà i serà accessible per a qualsevol company/a de curs:
    Accés al perfil personal
  4. Per modificar la informació introduïda del vostre perfil o bé afegir-ne de nova, cal fer clic a l'enllaç Edita el perfil.
  5. Observeu la informació introduïda a l'hora de formalitzar la inscripció al curs.
    Per veure totes les opcions del formulari us aconsellem fer clic a l'enllaç Expandeix-ho tot.
    A l'apartat General es mostren les dades personals com el nom, cognoms, població, correu extern… Per modificar qualsevol dada, únicament cal actualitzar la informació. No totes, però, són modificables, p.e. el ni el nom ni el cognom no són editables per tal de mantenir coherència amb el registre acadèmic.
    Consell: L'apartat de Descripció permet introduir una breu descripció o informació de vosaltres mateixos que vulgueu fer pública a la resta de companys. És com la vostra targeta de presentació.
  6. A l'apartat Imatge de l'usuari, heu d'introduir-hi la vostra fotografia per poder establir una comunicació durant l'aprenentatge amb més caliu humà. Recomanem que la imatge no faci més de 200Kb!
    Imatge usuari
    Per publicar la vostra fotografia, cal arrossegar-la dins del requadre
    Arrossegar o fer clic sobre la icona Afegeix Afegeix.
  7. Al segon cas, s'obrirà una finestreta que us permetrà buscar la fotografia a partir del navegador, com mostra la imatge següent
    Finestreta de càrrega de fitxers
  8. Un cop hàgiu fet clic a la pastilla 'Penja aquest fitxer', el fitxer de la imatge que hàgiu carregat us apareixerà a la franja blava, com mostra la imatge següent: Fitxer carregat Empleneu la casella 'Descripció', p.e. amb el vostre nom de pila.
  9. Perquè es desi la imatge, heu de fer clic a la pastilla Actualitza perfil per tal d'acceptar els canvis.
    Advertiment: Si no ho feu, no es desarà la imatge i, en conseqüència, l'ombra grisa i impersonal que apareix per defecte continuarà fent acte de presència.
  10. Comproveu que a la pantalla Mostra el perfil apareixen les dades introduïdes.

Com accedir al perfil d'altres col·legues?

Podeu consultar les dades dels companys de curs i, fins i tot, del vostre professor/a.

Per consultar un perfil

Com s'ha de fer?

  1. Accediu al curs
  2. Al menú 'Navegació', feu clic sobre l'opció Participants
    Accés a la llista de participants d'un curs
  3. De manera automàtica, accediu a la pantalla que mostra el llistat d'alumnes matriculats al vostre grup. Si feu clic damunt del nom d'un/a participant en concret, podeu accedir a la visualització en format fitxa del seu perfil
    Participant del curs en format fitxa

>>