Les tasques

És un encàrrec de feina que el professorat fa a l'alumnat. Aquestes feines poden ser de tipus diferents:

  • Tramesa de fitxers. L'alumnat ha d'elaborar un material digital (fitxer de text, imatge, full de càlcul, etc.) i enviar-ho al professorat. En funció del que s'hagi definit en parametritzar aquesta activitat, es permetrà adjuntar 1, 2 o els fitxers que calgui, la capacitat que han de tenir, quins tipus de fitxer s'admeten (per exemple, en alguns casos només s'admet la tramesa en format PDF). Per raons d'interoperabilitat i per garantir la integritat de les dades trameses, el format PDF és el més adequat perquè l'alumnat lliuri les tasques. A més, el professorat pot obrir el PDF lliurat i introduir-hi signes i comentaris a mode de retroacció sobre el mateix text presentat.
  • En línia. L'alumnat ha de fer un escrit directament amb l'encàrrec de feina: un redactat, respondre un conjunt de preguntes, resoldre un problema… En aquest cas, en lloc de preparar aquesta redacció en un fitxer extern que després s'adjuntarà, el text s'escriu directament al camp de text corresponent que se'ls obre a la pantalla de la tasca.

S'acostumen a utilitzar les tasques en línia quan es vol que l'alumnat trameti redaccions, reflexions… d'una manera ràpida i sense haver d'utilitzar cap programa addicional, com ara un processador de textos. Les tasques en línia són també més ràpides de revisar, ja que no cal obrir cap fitxer a un programa extern.

Les tasques són una activitat molt interessant per conèixer l'avenç dels estudiants. Cal, però, triar bé quin tipus de tasca els proposeu de fer. En una tasca és molt important que s'hagi fet un enunciat al més complet possible i s'hagi explicat què espereu que us enviï l'alumnat, com se'l puntuarà, etc. La descripció ha de contenir tota la informació per tal que l'estudiant la pugui realitzar.
Totes les modalitats de tasques, fins i tot les de fora de línia, permeten escriure una retroacció a l'estudiant, de manera que vegi estimulada la reflexió sobre la feina feta.

Qualificar la tasca

Per qualificar la tasca, heu d'entrar-hi (com sempre, clicant a sobre el nom de la tasca) i accedireu a la pantalla

Qualificació tasques

Com sempre, heu d'escollir quin grup voleu qualificar i clicar al botó Qualificació . També podreu qualificar clicant el botó de Visualitza totes les trameses el qual us porta a una nova pantalla en què hi ha la relació de tots els alumnes i les trameses fetes i on també us apareix el botó Qualificació.

Des d'aquesta nova pantalla podeu anar escollint l'alumnat que voleu valorar (a dalt de tot a la dreta), i us mostrarà a la dreta de la pantalla el fitxer (si és tramesa de fitxer) o bé el redactat que s'hagi fet si és tramesa d'un text en línia, i podreu qualificar i incloure-hi una retroacció. Si la tramesa de fitxer és en format PDF, se us mostrarà perquè, amb les icones que hi ha, pugueu també afegir comentaris, notes, requadres etc en el mateix PDF.

Qualificació tasca

La puntuació de la tasca pot consistir en una qualificació senzilla (posar la nota), o bé seguint una guia de qualificació o una rúbrica, que us vindran donades pel sistema d'acord amb el què s'hagi programat per a cada tasca.

Una vegada puntuat, deseu els canvis i aneu a valorar un altre/a alumne/a.

>>