Els qüestionaris
Per tal de practicar tota la matèria presentada en la teoria i poder conèixer el nivell d'aprenentatge de l'alumnat fins al moment, utilitzareu els qüestionaris.
Aquestes eines valoren automàticament els coneixements i us permeten tenir una petita idea de l'assoliment d'objectius del curs per part de l'alumnat i saber si cal repassar alguna part de contingut que no els hagi quedat del tot clara.
Un qüestionari està format per un seguit d'exercicis que cal resoldre amb la màxima puntuació. Aquestes activitats poden ser de diferents tipus. Amb l'ajuda de la teoria haureu de destriar les preguntes vertaderes o falses, ordenar conceptes, triar entre diferents opcions, escriure text descriptiu sobre una funció. Així mateix, i en funció de l'objectiu d'aprenentatge a assolir, els qüestionaris poden estar configurats de manera diferent: l'alumnat pot disposar d'un sol intent o de més d'un i, fins i tot, disposar d'intents il·limitats. Es pot disposar que la nota per aprovar sigui un 5, o la nota que calgui, i que per calcular la nota final s'agafi la millor puntuació dels diversos intents o que faci la mitjana. Es poden configurar perquè l'alumnat rebi la retroacció de les preguntes quan respongui cada pregunta, quan lliuri el qüestionari o quan es tanqui el qüestionari, etcètera.
A la interfície del curs, els qüestionaris apareixen com enllaços i poden anar acompanyats o no d'informacions sobre el període d'obertura o les condicions d'accés:
El qüestionari pot ser només un instrument d'autoavaluació o també pot ser una prova puntuable a les qualificacions del curs. Que ho sigui o no dependrà de la configuració de cada curs i, des de la tutoria, us podran resoldre els dubtes puntuals que tingueu en aquest sentit.
Com entrar en un qüestionari?
Podeu accedir a aquests qüestionaris de dues maneres diferents.
- Mitjançant l'enllaç corresponent a la llista de temes del mòdul:
- Des del curs actiu, visualitzeu la finestra principal del curs.
Tipus de preguntes més habituals
- Opcions múltiples. La mateixa pregunta dóna una o diferents respostes alternatives a una qüestió o disjuntiva. Per tal d'encertar la resposta, cal marcar-ne:
Per veure l'evolució de la puntuació del vostre alumnat en un qüestionari, entreu en el qüestionari i a la part baixa de la pantalla cliqueu a Intents
Us porta a una nova pantalla en què heu de seleccionar quin dels vostres grups voleu repassar o qualificar i quins intents de qüestionari us ha de mostrar (per defecte hi ha unes preseleccions fetes).
En funció de l'opció seleccionada us mostrarà per pantalla l'alumnat del grup escollit amb cadascuna de les qualificacions obtingudes a les diferents preguntes d'aquell qüestionari
Podeu clicar sobre d'una pregunta concreta d'un/a alumne/a i us mostrarà la informació de la resposta que ha donat a aquella pregunta i hi podeu afegir un comentari o, si cal, canviar la qualificació (per a les preguntes obertes). Com es pot veure a la imatge prèvia, també hi ha informació de la qualificació final del qüestionari perquè en aquest cas concret no hi havia cap pregunta oberta que el professorat hagués de valorar.
En el supòsit que hi hagi alguna pregunta oberta, en lloc de la puntuació sortirà Cal puntuar
Cliqueu aquest missatge i us obrirà la resposta que l'alumne/a ha fet a la pregunta. Heu de clicar a Comenta o sobreescriu la qualificació per a la pregunta com surt a la imatge
S'obre una altra pantalla on hi ha la resposta de l'alumne/a, un quadre per a afegir el comentari que cregueu i un requadre de puntua on heu d'indicar la puntuació que voleu donar a aquella resposta en relació amb la puntuació màxima que permet la pregunta com es pot veure a la imatge
Una vegada puntuada la resposta donada per l'alumne/a heu de desar els canvis amb el botó que hi ha després d'Historial de respostes
El qüestionari també ofereix la possibilitat de baixar-lo en diferents formats (excel, etc.)